Artretreat.se 2010

 

 

 

Har livet blivit för mycket? Kommer du inte riktigt loss och till ro?

Kreativ stresshantering öppnar för att stanna upp i dig själv och orka stanna kvar.


Kreativ stresshantering stärker förmågan att vara här och nu. Vi arbetar både med den mindre gruppen som metod såväl som med enskilda. Du lär dig vara närvarande och i balans med kropp, själ, andning och energi. Arbetssättet innehåller moment av enkla kroppsrörelser i samverkan med fritt måleri och skulpterande. Du behöver inte ha några konstnärliga förkunskaper.

 

Målgrupp

Kreativ Stresshantering har god effekt vid till exempel stressrelaterade besvär och livssituationer som skapat hög anspänning eller trötthet. Det riktar sig till dig som vill ge din spontanitet och kreativitet eget fritt utrymme.


Ursprung

Kreativ Stresshantering utgår från mindfulnessbaserat måleri och Uttryckande Konstterapi. Mindfulness som har sitt ursprung i Zenbuddismen handlar om sinnesnärvaro, att vara medvetet närvarande i nuet. Uttryckande Konstterapi är en psykodynamiskt orienterad terapiform som utgår från gamla kunskaper om kreativa uttrycksformers läkande och befriande egenskaper.


Kurs

i Kreativ Stresshantering startas kontinuerligt och omfattar 10 tillfällen. Specialdesignade kursupplägg görs på uppdrag av enskilda, företag eller organisationer.


Gruppledare

Lisa Krogdal, Uttryckande Konstterapeut och Diakon

Lenah Jäder Sundberg, Uttryckande Konstterapeut och Konstnär


 

 

 

Ladda ner
en folder om kreativ stresshantering >>

 

 

 

 

 

"Var uppmärksam på hur du söker näring. Och vad du fyller din mun med."

 

I Ching: Hexagram 27